Wednesday, April 12, 2006

sejati, normal, str8, profesional..katanya


Ramai yang duk ngaku dirinya straight, sempurna, normal dan sewaktu dengannya….tapi betul ke apa yang diluahkan?dunia sekarang tidak seperti zaman mak ayah kita lagi….ramai yang talam dua muka dan hipokrik…tak bermaksud aku ni sempurna tapi,,,apa yang aku nak siarkan kat sini adalah beberapa ciri yang kaum hawa tak tau mengenai lelaki…..kaum hawa mudah terpedaya dengan keadaan fizikal luarannya….kalau nampak lelaki itu normal, baik …mesti kata baiknya orang tu….mesti normal………..kalau Nampak lelaki tu lembut,…mesti kata lelaki tu songsang…..tapi tahukah anda kaum hawa bahawa, lelaki yang Nampak straight ni la yang sonsang……so kat sini aku buat tinjauan lelaki kat campuszone aku… jom kita terjah sama dia…


ALA2 LELAKI SEJATI DAN PENYIMPAN RAHSIA
Lelaki macam ni lagak macam lelaki normal dan sejati...dan penyimpan rahsia...so org pun ceritalah masalah keluarga, kekasih, group asignment.....semua kat lelaki ni.....tetapi disebabkan sifat lelaki ni konon2nya meyimpan rahsia...dan tak bleh nak simpan sbb limited sangat walhal tak limited), dia pun ceritakan org lain bila orang tanya kenapa buat mcm tu dia pun bgtau la: ala aku bukan apa just nak selesaikan masalahko..lgpun aku bgtau kat dia ni sorg je(walhal dah 1 dunia tahu)....adeke, lelaki sejati macam mamu jarum?

ALA2 LELAKI BAIK DAN BERBUDI BAHASA
Lelaki jenis ni,mereka pandai sangat berlakon…kalu dicalonkan dalam anugerah pelakon popular mesti dia menang…..depan cakap lain belakang cakap lain…..peh kalau sembahyang tak penah tinggal…slalula p surau.. tp….kalau kita kawan dengan best fren dia, lebih2 lagi best fren dia tu hensem….mula lah dia jeles dan cemburu….lalu dia akan sound kita: aku tak sukalah ko kawan dengan si A tu…dia kawan aku..nanti korosakkan dia…..sedangkan kawan dia tak kisah kita nak kawan ataupun tak….tp bila kita kompang kat kawan dia….mulalah dia menafikan: ish ko ni mana ade..ko ni merepekla…mana aku cakap mcm tu…ko saja nak bg aku gaduh dengannya….aku sebenarnya gurau lah….. so korang bleh nilaikan…adekah lelaki normal yang jeles mcm di atas ni?


ALA2 LELAKI MACHO LA KONON
Kira lelaki jenis ni macholah…semua pompuan cair…dengan gayanya, percakapannya….tapi bila dia tak puas hati dengan kawan lelakinya.. mulalah dia duk canang keburukkan kawan dia kat budak pompuan…tak kira lah dalam kelas ke, masa group discussion ke,.. keje dia nak burukkan org je…malah dia akan kawan dengan lelaki ade gaya, hensem dan berkepentingan……adakah lelaki ni dikatakan sejati?

ALA2 LELAKI PROFESIONAL DAN MATANG
Lelaki jenis ni suka mempertengahkan isu2 pasal professional dan matang…kalau org lain buat silap…mula la ckp pasal matang n professional…..kita tak kisahlah kalau dia betul2 matang ke, professional ke… tapi kalau dia pun tak matang tak professional mcm manA?…sbg cthnya: dia ckp kat kawan dia yang jika turun kl bgtau lah dia….tp bila kwn dia turun kl dan tak bgtau dia…..mulalah mamat ni mgamuk dan marah2kan kawan dia… professional ke? Matanng ke? Kalau perkara macam tu pun nak mengamuk……tp kalau orang lain dia janji cthnya dia janji nak p tgk wayang dengan si A… at last tak jadi, maka si A pun merajuk…mula lah kata si A xmatang tak professional…sedangkan dia pun sama…sejatike lelaki macam tu?



ALA2 LELAKI ADA AWEK
Lelaki ni dia suka lah masej jiwang2 kat pompuan 1 JURUSAN @OFISnya….dan bdak pompuan ingat lelaki tu minat kat dia….lelaki ni pun layan pompuan mcm lelaki normal…walhal dalam diam2 dia menulis surat cinta kat kwn lelakinya kerana kawan lelaki dia hensem….tp mempertahankan kata dia normal…..halo…kalau tulis surat cinta kat bdak lelaki, normal ke? Lagi satu kalau kita p bilik dia @ umah dia, kita asyik Nampak dia duk meraba2 kawan dia n peluk kawan dia bila kita sound…dia kat bgurau je…begurau ke? Kalau setiap kali kita jumpa dia dia buat benda yang sama!

ALA2 LELAKI ROMANTIK
Kira lelaki jenis ni dah bcouple…kira org tgk mcm couple of the yearlah….terserlah kelakiannya….tapi bila malam menjelma…..dari minat pompuan terus minat lelaki..siap tidur dengan pondan….so apa cerita? Kaum2 hawa tgk2 lah boyfren kamu ye!



ALA2 LELAKI PERFECT
Lelaki jenis ni kiranya dia normal dialah yang betul….kalau tgk lelaki lembut sikit, mulalah kata lelaki tu auw la apa la….kalau tgk lelaki lain usha lelaki lain…terus kata lelaki tu gay sedangkan lelaki tu bukan gay……yang nyatanya dia yang sebenarnya songsang


Ala2 lelaki beriman dan alim

Peh lelaki ni memang pandai gak belakon…kiranya kalau dalam website dia ke, dalm catatan dia ke, dalam percakapan dia ke, dalam keta ke…semua pasal agama..kira tak lekang dengan agama….tapi..jeng2..bila dia ajak kwn2 dia datang umah…dan konon dah lewat malam n dia pun tak bleh nak hantar kwn dia balik…maka dia pun ajak kwn2 dia tidur umah….bila tidur kat umah dia paksa kwn2 dia dia tidur SEKATIL ok …dengan dia…bila kwn dia tak nak, dia maki hamun kwn2 dia..n halau kwn2 dia…apa motif lelaki tu? Takkan sbb kwn2 dia tak mau tidur sekatil pun dia nak mengamuk?kata tau pasal agama….wpun kita sesame lelaki, kita tak bleh tidur sekatil ok……


Ala2 lelaki syok sendiri
Lelaki ni jenis ni fikir…dengan membelanja dan membawa kawan2 dia jalan2 dengan keta mewah, kwn2 dia suka bkwn dengannya……nak blanja pun pilih lelaki yang ensem dan bekepentingan… kalau lelaki tu lembut sikit, mula la sound: aku tak bleh kawanlah dgn dia sbb dia tu lembut….walhal dia tu maha bottom(lembut gak)seluruh alam…..kwn2 dia gak…kaki bodek….depan mamat tu puji bukan baik sbb nak suruh mamat tu blanja..tp bila kwn dia blk umah, duk kutuk mamat tu mcm2…mamat tu fikir pulak, org suka kwn dgnnya..ya mmg suka sbb ko tu bduit walhal meyampah dgn ko….

So kaum hawa…jangan terpedaya dengan lakonan2 lelaki jenis ini….mmg kita Nampak mereka ni baik sedangkan mereka ni pelakon yang professional utk menutup keburukkannya…jgn di sebabkan lelaki tu lembut dan gaya nampak mcm gay..kita dah tuduh yang bukan2…walhal mereka tak spt yang dijangkakan 1 lagi mudah percaya ckp lelaki kekadang lelaki pun suka menjatuhkan sesame sendir…benda ni aku harap takde yang tersinggung dan aku tak tuju kat sapa2…..mcm mana tu? Sendiri mau ingat…..kalau korang terbaca kat komen atau shoutbox memakin hamun aku pasal benda ni may b diorg salah sorang diatas……kui kui kui……

1 Comments:

Blogger Anjas said...

This comment has been removed by a blog administrator.

6:59 AM  

Post a Comment

<< Home