Wednesday, April 26, 2006

PN CT,AZITA,SALIZA dan DR Azizi

huhuhu....akum semua...
mesti korang terkezut lihat tajuk diataskan(kalau tak terkejut..buat2lah terkejut k)..
tu antara nama lecture aku kat UUM.....kenapa aku nak buat citer pasal diorang? jeng X3
sebab mereka banyak bagi motivation kat aku untuk teruskan pengajian aku di uum...
jasa mereka memang aku tak dapat balas hanya tuhan sahaja mampu membalasnya.....
puan CT
aku kenal lecture ni masa dia ajar aku subjek Perakaunan sektor awam......dia memang sempoi gila..dia ni mmg kelakar dalam kelas..tp cara dia ngajar siriusla walaupun sempoi...dia byk bg nasihat n teguran kat aku huhuhu than puan CT
Pn azita
puan Azita aku jdi rapat dengan dia sbb handset aku berbunyi masa dalam kelas(sial je sapa duk gatal misscall aku)..lps kejadian tu aku jd rapat...rupa2nya di luar kelas dia mmg baik gila ...dia ade bg cenderhati dr thailand utk aku huhuh
Pn saliza
pn ni sanggup baiki resume aku n cover latter aku huhuhu...bukan tu saja mahah sanggup tolong aku apply keje huhuhu...walaupun aku baru rapat sem ni tapi kita org mcm dah kenal lama..i mean as student and lecture la...aku bukan jenis suka bcouple dgn lecture tp aku hormat n tabik spring kat dia...kecuali seorg lecture kat uum ni ops.....
Dr azizi
fist impression aku kat dr ni...dia is killer n tak friendsly(biasa la sifat aku mmg cam tu sbb dah penah terkena dgn sorg lecture nampak je alim tp ops.....) dia mmg sempoi tak nampak dia ni seorg doktor....wpun dia pengurusi program kos aku tp dia dgn student....peh baik gila...kenapa aku ckp mcm tu?sbb spjg aku masuk kursus SAS (yg dia buat khas untuk student kos aku)dia mmg sempoi dan bersungguh2 ajar kita org tapi apa kan daya kita hanya merancang tuhan menentu segala2nya....kursus terpaksa ditangguhkan kerana seveer down.....dia juga sanggup mendengar retetan student2 nya..... huhu terharu aku.....
my mentor...en aidi
aku tabik spring...toing toing toing...kat lecture ni..sbb dia pakar pasal system...dan dia gak mentor aku slama 4vtahun(spjg aku blaja di uum)....huhu.thank En aidi

Tuesday, April 25, 2006

AIM KE13 Kontroversi ke?


AIM - Anugerah Industri Muzik Kali ke !3 akan berlangsung secara live @ Dewan Merdeka PWTC...katanya tiket berharga 50 hinggit katanya mahal tak hingat......so lebih baik kita tengok je scr live kat tv dan dengar kat radio HOt.fm...
so aku seebagai tok nujum dan hakim yang telah diiktiraf oleh diri aku sendiri yang rasa tak malu untuk meramalkan sapa la yang akan menang katanya:

Artis baru terbaik ke?
  1. kak adibah
  2. ahli duk mmikir
  3. dina boom bom **
  4. jack & kacang ijau
  5. sharifah di langit

ramalan:jack &kacang hijau

komen: sbb dia yakin dengan menanam kacang hijau sambil menarik part tertentu dalam lagu akan menghasilkan pokok kacang ijau membesar sampai ke eropah kerana sblm dah samapi kenegara china dan telah diiktiraf katanya

Artis harapan

  1. amylea magi tom yam
  2. felix megie asam laksa
  3. marsha megie gatal
  4. premodlodic<-apakah ini?
  5. ridzuan suam2 kuku

ramalan:amylea megie tomyam

komen:sbb megie dialah membuatkan dia popular sekejap je..dan lepas ni for sure dah tak do

Vokal terbaik dlm album-lelaki

  1. hazami lab lab lem
  2. Dr. jamal
  3. mus ayah pin
  4. rithan<-sapakah itu?
  5. shanon<-tak kenal

ramalan:hazami lab lab lem

komen:dengan suara ala2 lelaki sesuatu mampu mengugat dr jamal kerana hazami penah di iktiraf dalam vokal terbaik dlm juara lagu(sbnr tak layak ops)

vokal terbaik di dalam album-wanita

  1. adibah sihat
  2. akak nita kita
  3. dina gedi*
  4. jack lantang
  5. siti nurhaliza

ramalan : for sure siti nurhaliza

komen: no komen k

vokal Berkumpulan Terbaik dalam album

  1. raihan
  2. rabani
  3. ruffedge goyang
  4. too pham anak ayam pakcik mcm2 ade
  5. VE masej gurl

ramalan: ruffedge

komen:sbb aku suka korang peduli hapa

Kulit Album terbaik

  1. 2 phat
  2. akak nita
  3. DR fazli urbanseksual
  4. amy mastura yg cute
  5. nitrus tak kenal

ramalan 2 phat

Rakaman album terbaik

  1. another dimension-kak nita
  2. kasih-dayang
  3. gemilang-jack
  4. the fall-LO
  5. rebirth into reality-2 phat

ramalan:gemilang-jac

Video Musik Terbaik ok

  1. sleepy head_lo
  2. hollywood holiday-love me butch
  3. angguk2 geling2-ahli duk mmikir
  4. terlalu istemewa-kak dibah
  5. tak tahu-adam poyo

ramalan:adam poyo(suck)

album nasyid terbaik

  1. ameen-raihan
  2. brother reunited-brother
  3. far east-far east(letak la nama arab guna perkataan melayu sikit)
  4. satu dekat-UNIC
  5. suara Takbir-rabbani

ramalan: ameen-raihan alhamdulilah rezeki

album Pop Rock Terbaik yeah yeah

  1. Cendera Jiwa-flop pokok popi
  2. rasa-nitrus bukan nutrien
  3. santai-awie ke?
  4. spiderlive @planet-labah2
  5. zoul-zoul tak kan menag

ramalan:santai-awie ke?

Album Hard Rock Terbaik

  1. cakap terang-barongan yang b ur self
  2. live&unplugged at planet-may ayah pin
  3. radio tanah melatu-O2 adk beradik KU2
  4. suatu Evolusi-jinbara membara

RAmalan: cakap terang pun not bad album k

Album pop terbaik

  1. aku pemhibur-dr jamal utk penagih
  2. gemilang-JAc yang cemerlang terbilang
  3. kasih-kak dayang senandung
  4. kata-hazami auw you
  5. terlalu istimewa-kak dibah

ramalan:gemilang jaclyn victor

artis english tempatan terbaru

  1. deja voooo spell
  2. nass raw
  3. saer ze

ramalan:korang lah yang ramal

Album indonesia Terbaik

  1. alenandria-peter pan & the pirate
  2. kembali-rosak
  3. lankah baru-radja nak baru belajar bejalan
  4. padi-beras
  5. silver-glen mas karat

Ramalan:radja sbb dah femous katakan

susunan muzik terbaik di dlm lagu

  1. Asam di laut ikan di darat-betul ke?
  2. kata no pada hipokrit
  3. di bawah pohon banboo
  4. tak akan capai kepala otak mu
  5. gemilang cemerlang dan terbilang

ramalan: gemilang kot sbb dah menang ari tu kat JL n China

lagu Terbaik

  1. ku seru nama muu
  2. gemilang jalur gemilang
  3. warkah untuk nenek
  4. terlebih istimewa
  5. aduh mawi mmg tak world

ramalan gemilang sbb mawi takkan menang dan tak layak menang.. lagi satu tak layak dicalonkan

hahahha tu just ramalan k..kalau silap tu silap la..sbb juri2 AIM jeles sbb penjurian aku diiktiraf oleh aku sendiri..diorang mana berani nak ngaku penjurian diorg diiktiraf diri sendiri

sapa pengacara?tentulah...bukan AKU heheheheheh..tak tau lah kita tunggu 29 k...daaaaaaaaaaa

Air-hunt

juri bertauliah


LAMBAIAN TERAKHIR UUM......


Peh tgk tajuk pun macam tangkap syahdu je.....
hu...hu...hu......
kenapa ek? hurmmmmm aku terpaksa tinggalkan uum dengan ketangisan...
kesedihan....kerinduan...kegembiraan dan yang paling aku nak tekankan
KEBENCIAN aku kepada golongan2 yang dikata kan "ALIM" tapi HOMOSEKS..
katanya......ialah kalau pasal benda di bawah pun nak kata straight ke:

  1. TAK SUKA AKU RAPAT DENGAN KAWAN BAIKNYA.....SEBAB DIA TAK NAK KONGSI PERSAHABATAN (BG AKU BUKAN MALAS KONGSI SAHABAT SBB KO TU MINAT KAT KWN KO TU..SBB KO PENAH BG TAU...UIK NAK MUNTAH AKU)
  2. MUKA BAIK PERGI SURAU, BG TAZKIRAH, DLM TRANSPORT ADE LAGU NASYID TP KALAU DGN STUDENT LELAKI BUKAN MAIN MESRA SIAP DUDUK ATAS RIBA AND MARAH KALAU BUDAK LAKI TU P TIDUR UMAH DIA N TIDUR DGN DIA....ALAMAK KANTOI...HAHAHAHAHAH(BUKAN AKU MANGSANYA K)
  3. DIA SUKA KATA ORG TAK MATANG...DI ULANG SUARA TAK MATANG...SEDANGKAN DIA TU MATANG LA SANGAT... CITER MCM NI: BUDAK YANG NO 1(SILA BACA YG NO 1) BGTAU n BERJANJI(BERJANJI KATANYA) KALAU TURUN KL AKAN BGTAU YANG SI PERASAN MATANG NI...LAST2 BUDAK NO 1 TAK BGTAU ... LPS TU DIA MGAMUK N BGADUH(SKRG NI DAH BERBAIK KATANYANYA..MANA LEH PASANGAN JIJIK BGADUH KAN) NAK JDKAN CERITA BILA DIA MUNGKIR JANJI DGN AKU NAK P SHOP*** BILA AKU MGAMUK ..KATA AKU TAK MATANG....AKU AKUI AKU TAK MATANG TP DIA TU MATANG SANGAT KE?

EK ELEH BEREMOSI LAK AKU NI...KUI KUI KUI

aku bukan apa aku nak diorg tau kesalahan diorang dan jgn nak rujuk kesalahan aku....mmg aku akui aku byk sifat buruk antaranya:

  1. moody
  2. pemalas
  3. suka enjoy tak study
  4. hipokrit..katanya
  5. tak matang
  6. lazer (satu kemestian)
  7. perasan bagus..kui kui yeke
  8. sombong ..ye la sbb aku tak kenal kui kui kui
  9. memaksa org
  10. suka bergantung

cukup la sepuluhkan...manusia kan tak perfect...aku pun bukan perfect guy hu...hu....hu

byk benda belaku kat uum sepanjang aku tinggal kat sini ade yang best ade yang tak best....tapi aku nak nasihatkan kat sini sesuai utk study disebbkan dikelilingi hutan yang menghijau(kene bodek nanti website kene banned hahahah)..antara perkara yang penah berlaku di UUM

  1. anak luar nikah(setiap tahun berlaku n berlaku di semua IPTA/IPTS)
  2. jumpa hantu(masih blm disahkan)
  3. kes kecurian bersiri di kolej penginapan
  4. kes bas terbalik(hahahah)
  5. UUM dapat ISO-(tapi pengurusan duk mcm takuk lama gak)
  6. pusat komputer dan perpustakaan UUm diitiraf malaysia
  7. IPTA pertama yang ade litar go kart
  8. SITI dataang

dan bayak lagi kikikik.........so rasa sedih la pulak dan ucapan terima kasih kat kawan2 aku yang sanggup melayani kerenah aku dan sanggup memaafkan aku huhuhu byk dosa aku kat korang bukan mcm 3 org tut...tut...tut.....

terima kasih gak kat lecture aku antaranya lecture pompuan hihihi(semua lecture pompuan aku sayang) danlecture lelaki(kecuali s ops org)

air hunt kui kui kui

Friday, April 21, 2006

Roomate ku yang best............


Message: 1. Setiap hari Jumaat, pack segalabarang kodan bagitau kat roommate ko nak balikkampung. Selepas sejam, balik ke bilik &terangkan bhw takde org kat rumah. unpacksegala brg ko & pegi tidor.
2. Setiap kali roommate ko balik, jeritsekuat hati" horee...ko dah balik". lepas tu menaridlm 5 minit. lepas tu, tenung jam lama2 dantanya dia "Sepatutnya ko dah belah dahskrg"
3. Setiap kali bangun tido, jerit kuat2 "Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliilingbilik tu. Kemudian, sambung tidor. esoknya, kalodia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.
4. Ambil marker, buat bulatan kecil katlengan ko. Besarkan bulatan tu setiap hari sambilberkata "Dah merebak- dah merebak"
5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidordengan pokok tu setiap hari. Selepasseminggu, bertengkar dgn pokok tu dancakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kaulagi" sambil keluar & menghempaskan pintubilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkanpasu kat situ.
6. Duduk didepan papan chess dua-tiga jamtanpa buat apa2 atau cakap apa2. lepas tucakap, "Siot betul, kalah lagi"
7. Setiap kali roommate ko balik, tutuplampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun danmenjerit dgn kuat "Horee...". bukak lampu semula.
8. pakai topi kertas. Bila dia balik,cakap "Selamat Datang ke McDonald.Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buatmuka bodoh, sambil berkata "Eh, ko rupanya..."
9. Kata kat roommate ko "Ada pesanan pentinguntuk ko". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3jam, bangun dan cakap ko dah lupa pesanan tu.Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tupengsan balik.
11. Bila roommate ko balik, berpura2 tengahtelefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kattelefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakapkat roommate ko bhw yg telefon tadi adalah makdia. Cakap mak dia akan telefon balik.
12. Kalau roommate ko suka gosok gigi katsinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis,cakap dengan dia bhw kau perlu ajar dia caramengosok gigi dengan betul
13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumahkedai berdekatan rumah kau. Dalam risalah tu,nyatakan bahawa roommate ko hilang. Letaksekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkanhadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommateko.
14. Bila roommate ko tutup lampu pd sebelahmalam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila diabuka balik lampu, buat2 muka bodoh danconfused.
15. Duduk & renung roommate ko dlm 2-3 jam.Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makankacang & popcorn. Buat macam ko tengahtengok wayang.
16. Masa roommate ko xde, ambil deodorantdia. Lepas tu sapukan kat seluruh dindingbilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau> wangi. Lakukan selalu sampai deodorant tuhabis.
17. Kalau roommate ko ada binatang peliharaan,spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt.Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambutsebelum dia beri persetujuan kpd ko.
18. (Khas Untuk Lelaki Sahaja) Pegang & gosok-gosok rambut roommate ko sambilberkata "Rambut ko hitam, lurus dan berkilatla...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekalabuat masa dia tengah tidur.
19. Sembunyikan seluar dalam/baju dalam ko ygtelah dipakai bawah bantal roommate ko. Biladia balik, komplen yg seluar/baju dalam kohilang. Toksah nak ngada2 pegi cari kat lain, pegistraight kat bantal dia. Lepas tu tuduh roommateko gila seks...
ahahhah.. rumet aku orait jer.. kan mett kan..??tetap selamber walaupun aku dah wat sume..ehehe.. korang try la pulak.. =p
P/S:thank kerana sabar dengan perangai aku yang gila2.....ampun segala dosa aku dgn ko.....u are best roomate

Thursday, April 20, 2006

lama menyepi



kui kui kui
Apa khabar semua....
lama aku tak update blog ni katanya....
biasalah kan busy dengan final exam katakan...
pejam celik pejam celik ..
aku dah final dah...
tak sabar nak kuar dari dunia hipokrit bbudak akaun...tak semua yang hipokrit..(matila aku kalau bdak akaun baca....lebih2 lagi kalau mamujarum memutar belitkan statement haku ini)
yang hipokrit bukan bdak pompuan tapi budak kaum sejenis aku iaitu lelaki....perangai mengalahkan pompuan...depan baik...belakang masyaAllah mengutuk je keje diorang.........kalau aku sebut nama2 diorang ni sentap aku rasa tapi malas lah nak pikir pasal benda ni.....nak kata aku baik tu ... tak lah jugak...nak kata aku tak hipokrik tak jugak...tapi keadaan memaksa haku jd macam tuuuu......
kalau aku baik, takkan aku bergaduh dengan kawan aku.....nak kata aku salah mmg aku salah tapi diorang salah gak tapi taknak ngaku salah egois katakan.....
ntah lah...selagi ade hati busuk duk cucuk aku dengan kawan aku, slagi tu lah aku takkan rapat dengan kawan aku........

takpe ni mesti balasan tuhan kat aku yang byk dosa...ops(kantoi) kui kui kui
takpelah...yang lepas tu...biarlah.....aku perlu meneruskan hidup untuk mengenali erti hidup(mcm tajuk lagu je).............
tapi apa yang aku musykirnya...kenapa kita bgaduh dengan seorg kawan yang lain pun nak cari pasal gak.......mesti ade hubungan sesuatu tu
akhir kata ...
YANG ALIM TAK SEMESTINYA ALIM.....YANG PERGI MASJID@SURAU TAK SEMESTINYA DIA LELAKI STRAIGHT SGT....INGAT BUDAK POMPUAN K...

Sunday, April 16, 2006

sempena aku exam dan takde apa aku nak kongsi cerita dengan korang, aku masukkan lah lagu kegemaran aku untuk korang dengar.........siap video klip lagi...........ade lagu BEYONCE, GWEN sTEFANI, PUSSYCATDOLL dan tak lupa lagu THEMA ROSALINDA N LAUSURPADORA






lagu satifaction versi pompuan gila kakakak
<


detany child-soldier aku suka bagat



lose my breath lagu yang aku menari kui kui


lagu baby boy beyonce berduet dgn sean paul


lagu syahdu dr beyonce


ni lagu gila dlm cinta


lagu makcik gwen-hollibackgurl


lagu paling pames gak


aya mo rosalinda



la padora

Friday, April 14, 2006

kisah aku yang aku highlight

  1. Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb,28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
  2. Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb,29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
  3. Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb,30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
  4. Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb,31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
  5. Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hbdalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
  6. Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hbdalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
  7. Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hbdalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
  8. Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hbdalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
  9. Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hbdalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

no.1

Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baikhati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahuluidalam apa jua keadaan. Anda seorang yangberdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada dibawah pimpinan orang lain. Anda akan bercintadalam usia yang muda tapi akan berkahwin padausia yang matang. Anda tidak suka akan orangyang bertentangan pendapat dengan anda. Malahanda juga menyimpan dendam dengan orang yangbersalah dengan anda. Anda seorang yang kuatbelanja. Pada masa hadapan anda adalahprofessional dalam kerjaya yang anda ceburi.Namun terdapat juga orang yang kecil hati denganpencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yangbahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no2

Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semuaorang kerana anda berperanankan Bulan dansemua orang suka akan bulan. Em...bagus! Andasuka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinanterhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuatperubahan ke atas hidup anda. Anda adalahseorang yang sukar diramal kerana anda membuatperubahan berdasarkan masa dan keadaan. Andajuga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapiand mempunyai bakat dalam muzikal, seni dankomunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yangdatang keredupan dan pudar jadi semua orangboleh mengetahui perubahan anda. Anda bolehmenjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cintaakan keamanan. Anda juga seorang yangbertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan idealanda adalah no.2, 5, 9.

no.3----

Anda adalah seorang yang berhati keras,pentingkan diri sendiri, kuat agama dan sukauntuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Andamempunyai masalah keluarga dan anda dapatmengharungi dengan kesabaran anda. Andasangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadike mana saja anda pergi anda akan dapat apayang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, andaperlu berkerja keras untuk berjaya. Anda jugaseorang yang menghormati orang yang lebih tuadaripada anda. Bukannya senang nak menjalinkanhubungan sama ada percintaan, kekeluargaanatau persahabatan. Sekiranya anda suka akansikap seseorang itu, maka hubungan itu akanberpanjangan. Anda suka akan kebebasan,pencipta di mana ada anda akan membawaharapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini.Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4----

Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin.Mungkin anda akan menjauhkan orang laindaripada anda kerana kata-kata anda. Andaseorang yang bertimbang rasa akan masalahorang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan danseni. Anda akan membantu ahli keluarga ataukawan-kawan yang menghadapi masalah tanpaberfikir panjang. Anda kena berhati-hati denganorang sekeliling anda kerana mereka mungkinakan mempergunakan anda. Kawan-kawan andaakan menghabiskan masa dan wang ringgit andadan selepas itu menjauhi daripada anda apabilaanda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walaubagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dantegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5----

Anda sangat popular dalam komuniti. Anda bolehmenyelesaikan sesuatu perkara hanya secaralisan. Anda mempunyai akal fikiran dalammenjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor dikalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan mintabantuan anda apabila mereka memerlukanbantuan. Anda bukan seorang yang setia dalamhubungan percintaan. Anda suka perubahan dankebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorangpengembara dan ahli silap mata. Andamempelajari hidup melalui pengalaman. Pasanganideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6----Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Andatidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya inginberseronok dalam hidup anda saja. Anda sangatpandai dalam pelajaran dan pengurusanperniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapihanya orang yang beranggapan anda orang baik),mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak.Semua benda yang baik akan datang pada anda.Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dankawan-kawan anda. Pada pandangan mereka,anda adalah seorang yang murah hati, peramah,adil saksama dan mempunyai penilaian yangtajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7----

Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapasaja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin,gembira dan merupakan seorang yang geniusdalam bidang pendidikan, muzik, seni dannyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitupanas baran. Namun demikian, anda banyakmelakukan pengorbanan untuk keluarga. Andameletakkan keluarga di tempat yang amat tinggisekali sehingga kadang-kadang mengabaikankebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untukmemberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi andaseorang yang bagus dan seorang yang amatgembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8----

Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jaditak ada orang yang memahami anda. Kepakarananda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda.Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalamhidup. Semua masalah ini telah menjadikan andalebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkankeadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskanbersama-sama dengan kawan-kawan. Andaseorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asadan berani. Faktor-faktor ini telah membawa andake puncak kejayaan. Anda juga adalah seorangahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangatbagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9----

Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segifizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaianyang sangat tajam. Anda juga adalah seorangyang sangat dihormati dalam komuniti. Andaadalah orang yang boleh menerima cabaran danberjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usiayang muda anda selalu bertentangan dengan ibubapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakinmeningkat anda adalah seorang anak yang taatdan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigankejuruteraan atau perbankan kerana orang lainpercaya dan yakin akan anda. Anda merupakanmodel teladan kepada orang lain. Pasangan idealanda adalah no. 3, 5, 6.

KeSeTiAaN LeLaKi


cinta sejati seorg lelaki.. : Cinta lelaki memang pelik dan aneh,tetapi jugaunik. Ia pelik kerana hadir di jiwa seorang lelakiyang sebelumnya keras, kasar dan kurangromantis ; aneh apabila dia sudah lembut danromantis mudah pula dia berasa sayu, pilu dansensitif hanya dengan kata-kata orang yangdicintainya. Semuanya ini melambangkankeunikan hati lelaki yang sukar difahami – adakalanya lunak, tetapi selalunya keras dan kurangsimpati.
Kesungguhan cinta seorang lelaki terpancar melalui :
1. Kesungguhannya dalam melakukan sesuatubuat kekasih atau isterinya itu, tanpa sedikit punterlihat keterpaksaan. Semuanya dilakukan denganrela, ceria dan penuh bahagia.
2. Dia berasa puas apabila dapat menghiburkan pasangannya.
3. Dia bukan seorang lelaki hipokrit yang tidakmemperdulikan apakah anda mengalirkan air matatatkala dia tertawa.
4. Dia lebih banyak menasihati kerana dia amatmenyayangi anda sebagai kekasihnya mahu punisterinya.
5. Dia mencemburui anda lantaran itu dia akanmengongkong kebebasan anda. Kongkongannyasemata mata oleh perasaan sayang dancemburunya yang meluap luap itu. Dia akan kerapmenyatakan ketakutannya jika kehilangan anda.Dia mudah merajuk dan sensitif apabila anda tidakmenumpukan perhatian sepenuhnya terhadapdirinya. Kadang kadang dia seperti anak kecildalam usaha mendapatkan layanan terbaikdaripada anda.
6. Kerajinannya ketara, tergambar melaluikesungguhannya melakukan apa sahaja asalkanmembahagiakan anda.
7. Kadang kadang dia merajuk kerana mahukankata kata lembut daripada anda. Dia berasa legadan gembira apabila mendapat kata kata pujukanyang amat didambakan oleh hatinya yang telahdiselaputi cinta itu.
8. Dia akan gelabah apabila berjauhan dengananda. Dia akan kerap menelefon, menghantar SMSdan kadang kadang katanya puitis sekali. Dia akankerap bertanya apakah anda masih mencintainya,padahal anda telah beberapa kali menyatakanbegitu terhadapnya.
9. Lelaki yang jujur dan cukup ‘mabuk’ dalam alampercintaannya pasti tidak akan melayanperempuan lain sewenang wenangnya. Dia berasaberdosa berbuat begitu tanpa pengetahuan kekasihatau isterinya.

Wednesday, April 12, 2006

sejati, normal, str8, profesional..katanya


Ramai yang duk ngaku dirinya straight, sempurna, normal dan sewaktu dengannya….tapi betul ke apa yang diluahkan?dunia sekarang tidak seperti zaman mak ayah kita lagi….ramai yang talam dua muka dan hipokrik…tak bermaksud aku ni sempurna tapi,,,apa yang aku nak siarkan kat sini adalah beberapa ciri yang kaum hawa tak tau mengenai lelaki…..kaum hawa mudah terpedaya dengan keadaan fizikal luarannya….kalau nampak lelaki itu normal, baik …mesti kata baiknya orang tu….mesti normal………..kalau Nampak lelaki tu lembut,…mesti kata lelaki tu songsang…..tapi tahukah anda kaum hawa bahawa, lelaki yang Nampak straight ni la yang sonsang……so kat sini aku buat tinjauan lelaki kat campuszone aku… jom kita terjah sama dia…


ALA2 LELAKI SEJATI DAN PENYIMPAN RAHSIA
Lelaki macam ni lagak macam lelaki normal dan sejati...dan penyimpan rahsia...so org pun ceritalah masalah keluarga, kekasih, group asignment.....semua kat lelaki ni.....tetapi disebabkan sifat lelaki ni konon2nya meyimpan rahsia...dan tak bleh nak simpan sbb limited sangat walhal tak limited), dia pun ceritakan org lain bila orang tanya kenapa buat mcm tu dia pun bgtau la: ala aku bukan apa just nak selesaikan masalahko..lgpun aku bgtau kat dia ni sorg je(walhal dah 1 dunia tahu)....adeke, lelaki sejati macam mamu jarum?

ALA2 LELAKI BAIK DAN BERBUDI BAHASA
Lelaki jenis ni,mereka pandai sangat berlakon…kalu dicalonkan dalam anugerah pelakon popular mesti dia menang…..depan cakap lain belakang cakap lain…..peh kalau sembahyang tak penah tinggal…slalula p surau.. tp….kalau kita kawan dengan best fren dia, lebih2 lagi best fren dia tu hensem….mula lah dia jeles dan cemburu….lalu dia akan sound kita: aku tak sukalah ko kawan dengan si A tu…dia kawan aku..nanti korosakkan dia…..sedangkan kawan dia tak kisah kita nak kawan ataupun tak….tp bila kita kompang kat kawan dia….mulalah dia menafikan: ish ko ni mana ade..ko ni merepekla…mana aku cakap mcm tu…ko saja nak bg aku gaduh dengannya….aku sebenarnya gurau lah….. so korang bleh nilaikan…adekah lelaki normal yang jeles mcm di atas ni?


ALA2 LELAKI MACHO LA KONON
Kira lelaki jenis ni macholah…semua pompuan cair…dengan gayanya, percakapannya….tapi bila dia tak puas hati dengan kawan lelakinya.. mulalah dia duk canang keburukkan kawan dia kat budak pompuan…tak kira lah dalam kelas ke, masa group discussion ke,.. keje dia nak burukkan org je…malah dia akan kawan dengan lelaki ade gaya, hensem dan berkepentingan……adakah lelaki ni dikatakan sejati?

ALA2 LELAKI PROFESIONAL DAN MATANG
Lelaki jenis ni suka mempertengahkan isu2 pasal professional dan matang…kalau org lain buat silap…mula la ckp pasal matang n professional…..kita tak kisahlah kalau dia betul2 matang ke, professional ke… tapi kalau dia pun tak matang tak professional mcm manA?…sbg cthnya: dia ckp kat kawan dia yang jika turun kl bgtau lah dia….tp bila kwn dia turun kl dan tak bgtau dia…..mulalah mamat ni mgamuk dan marah2kan kawan dia… professional ke? Matanng ke? Kalau perkara macam tu pun nak mengamuk……tp kalau orang lain dia janji cthnya dia janji nak p tgk wayang dengan si A… at last tak jadi, maka si A pun merajuk…mula lah kata si A xmatang tak professional…sedangkan dia pun sama…sejatike lelaki macam tu?



ALA2 LELAKI ADA AWEK
Lelaki ni dia suka lah masej jiwang2 kat pompuan 1 JURUSAN @OFISnya….dan bdak pompuan ingat lelaki tu minat kat dia….lelaki ni pun layan pompuan mcm lelaki normal…walhal dalam diam2 dia menulis surat cinta kat kwn lelakinya kerana kawan lelaki dia hensem….tp mempertahankan kata dia normal…..halo…kalau tulis surat cinta kat bdak lelaki, normal ke? Lagi satu kalau kita p bilik dia @ umah dia, kita asyik Nampak dia duk meraba2 kawan dia n peluk kawan dia bila kita sound…dia kat bgurau je…begurau ke? Kalau setiap kali kita jumpa dia dia buat benda yang sama!

ALA2 LELAKI ROMANTIK
Kira lelaki jenis ni dah bcouple…kira org tgk mcm couple of the yearlah….terserlah kelakiannya….tapi bila malam menjelma…..dari minat pompuan terus minat lelaki..siap tidur dengan pondan….so apa cerita? Kaum2 hawa tgk2 lah boyfren kamu ye!



ALA2 LELAKI PERFECT
Lelaki jenis ni kiranya dia normal dialah yang betul….kalau tgk lelaki lembut sikit, mulalah kata lelaki tu auw la apa la….kalau tgk lelaki lain usha lelaki lain…terus kata lelaki tu gay sedangkan lelaki tu bukan gay……yang nyatanya dia yang sebenarnya songsang


Ala2 lelaki beriman dan alim

Peh lelaki ni memang pandai gak belakon…kiranya kalau dalam website dia ke, dalm catatan dia ke, dalam percakapan dia ke, dalam keta ke…semua pasal agama..kira tak lekang dengan agama….tapi..jeng2..bila dia ajak kwn2 dia datang umah…dan konon dah lewat malam n dia pun tak bleh nak hantar kwn dia balik…maka dia pun ajak kwn2 dia tidur umah….bila tidur kat umah dia paksa kwn2 dia dia tidur SEKATIL ok …dengan dia…bila kwn dia tak nak, dia maki hamun kwn2 dia..n halau kwn2 dia…apa motif lelaki tu? Takkan sbb kwn2 dia tak mau tidur sekatil pun dia nak mengamuk?kata tau pasal agama….wpun kita sesame lelaki, kita tak bleh tidur sekatil ok……


Ala2 lelaki syok sendiri
Lelaki ni jenis ni fikir…dengan membelanja dan membawa kawan2 dia jalan2 dengan keta mewah, kwn2 dia suka bkwn dengannya……nak blanja pun pilih lelaki yang ensem dan bekepentingan… kalau lelaki tu lembut sikit, mula la sound: aku tak bleh kawanlah dgn dia sbb dia tu lembut….walhal dia tu maha bottom(lembut gak)seluruh alam…..kwn2 dia gak…kaki bodek….depan mamat tu puji bukan baik sbb nak suruh mamat tu blanja..tp bila kwn dia blk umah, duk kutuk mamat tu mcm2…mamat tu fikir pulak, org suka kwn dgnnya..ya mmg suka sbb ko tu bduit walhal meyampah dgn ko….

So kaum hawa…jangan terpedaya dengan lakonan2 lelaki jenis ini….mmg kita Nampak mereka ni baik sedangkan mereka ni pelakon yang professional utk menutup keburukkannya…jgn di sebabkan lelaki tu lembut dan gaya nampak mcm gay..kita dah tuduh yang bukan2…walhal mereka tak spt yang dijangkakan 1 lagi mudah percaya ckp lelaki kekadang lelaki pun suka menjatuhkan sesame sendir…benda ni aku harap takde yang tersinggung dan aku tak tuju kat sapa2…..mcm mana tu? Sendiri mau ingat…..kalau korang terbaca kat komen atau shoutbox memakin hamun aku pasal benda ni may b diorg salah sorang diatas……kui kui kui……

Penindasan
















Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...
kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknyameliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...
kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?.

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?.

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu.
kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis! lelaki ke bukan ni?

Monday, April 10, 2006

Sempena Maal Hijrah


ISLAM adalah agama samawi yang lengkap dan merupakan kesinambungan kepada Islam yang dibawa oleh Nabi Musa dan Isa dalam bentuk yang lebih sempurna, sesuai untuk keadaan dan zaman.
Biarpun Nabi Isa dan kelahirannya turut mempunyai nilai yang tinggi pada mata pandangan para mukmin, mereka tidak menentukan kelahiran baginda sebagai titik awal tarikh kalendar Islam.
Ini kerana umat Islam adalah umat yang merdeka dan bebas daripada meniru amalan kaum lain.
Selain itu, selama beberapa waktu - Tahun Gajah - tahun ketika Abrahah menyerang kota Mekah dengan tentera bergajah untuk meruntuhkan Kaabah, digunakan oleh orang-orang Arab sebagai permulaan tarikh sejarah yang mana kelahiran Nabi Muhammad s.a.w. pun dikira dalam tahun itu.
Bagaimanapun, umat Islam tidak menjadikan tahun kelahiran Nabi itu adalah sebagai tarikh baru lembaran sejarah Islam.
Sedangkan berdasarkan riwayat para sejarawan Islam seperti dalam Tarikh al-Yakubi, Bihar al-Anwar atau Sirah al-Halabi berlaku keajaiban pada kelahiran Nabi seperti retaknya dinding istana kerajaan Rom dan roboh beberapa menaranya; kuil api Persia padam dan berhala di Kaabah tumbang.
Tahun bi'tsah atau nubuwwah (pengangkatan Nabi Muhammad sebagai Nabi) juga tidak dijadikan sebagai titik berangkat sejarah kaum Muslimin kerana ketika itu tidak ada lagi jejak Islam dan agama Islam. Malah jumlah orang Islam ketika itu juga boleh dibilang dengan jari.
Namun perkiraan tarikh awal kaum Muslimin dikira mulai tepat pada malam hijrahnya Nabi Muhammad. Kejayaan perjalanan Rasulullah dari kota Mekah sekitar 400 kilometer ke Madinah itu menjadi satu titik permulaan.
Dengan menempuh jarak itu dalam keadaan panas terik dan kesejukan pada malam hari dalam suasana ancaman bunuh ke atas baginda, perjalanan tersebut sebenarnya membuka satu lembaran baru bagi sejarah umat Islam.
Bermula hijrah maka bermulalah kejayaan demi kejayaan umat Islam. Pemerintahan yang merdeka muncul di Madinah yang dianggap sebagai negara Islam pertama.
Kaum Muslimin mendapat tempat tinggal dan bebas berkumpul serta beribadah.
Berdasarkan keberhasilan dan kemenangan ini, umat Islam memutuskan tahun Hijrah sebagai titik permulaan sejarah umat yang berlanjutan sehingga sekarang.
Bagaimanapun apa signifikannya umat Islam perlu merayakan sambutan awal Muharam? Dengan hasrat agar masyarakat Islam menghayati tema-tema yang terkandung dan tersirat dalam perjalanan hijrah dan keberhasilan langkah itu maka lahirlah istilah Maal Hijrah (Bersama Hijrah).
Memang benar sambutan Maal Hijrah ini bukannya satu perayaan yang berbentuk ibadah sebagai mana dua Hari Raya yang baru kita sambut baru-baru ini. Ia adalah satu acara yang menjadi adat kebiasaan umat Islam negara ini dan juga umat Islam di negara-negara yang lain.
Awal Muharam di Malaysia dijadikan salah satu daripada perayaan Islam dan hari ini dijadikan sebagai hari cuti umum bagi menghormati kedatangannya. Malah sambutannya disambut dalam acara rasmi kerajaan.
Mungkin ada pihak menyatakan ia satu bidaah yang diada-adakan. Sedangkan dalam Islam tidak ada perayaan Maal Hijrah.
Namun dari sudut yang lain perlu diingat bahawa Islam bukan agama yang kering kontang. Ia penuh dengan nilai yang mengakomodasikan segala bentuk unsur baru yang boleh menyemarakkan budaya Islam malah yang lebih penting penghayatan dan kecintaan terhadap Islam dan Rasulullah.
Bayangkan kalau tidak adanya sambutan Maal Hijrah, dari segi apa yang boleh kita banggakan sebagai umat Islam sedangkan pada satu ketika acara sambutan tahun baru Masehi disambut secara warna-warni dan gegak gempita.
Memang berbeza Maal Hijrah yang tidak diiringi dengan nilai-nilai komersial dan kemeriahan sebagai mana sambutan tahun baru.
Sambutan tahun baru telah lama tercemar dengan nilai hiburan melampau. Setakat terkinja-kinja mengira detik 12 malam dan pulang ke rumah tanpa sebarang makna yang boleh memenuhi tuntutan jiwa dan rohani.
Maka dengan itu sewajarnya Maal Hijrah dijadikan satu landasan baru untuk generasi muda Islam mengorak langkah untuk menyemarakkan semangat untuk mencapai kejayaan yang telah dirintis oleh Rasulullah.
Maal Hijrah merupakan satu penjenamaan bagi perayaan yang mempunyai asas yang kukuh kerana padanya ada sejarah yang sentiasa hidup. Padanya juga ada tokoh yang sentiasa hidup dan relevan untuk semua manusia.
Walaupun mungkin sambutannya tidak dapat mengalahkan perayaan tahun baru namun umat Islam perlu memastikan kehadirannya setiap tahun tidak dipandang sepi. Maka itu juga tugas aktivis Islam untuk mendorong massa supaya lebih peka terhadap kepentingan hijratul Rasul ini.
Tidak kira sama ada ia dizahirkan melalui kad ucapan, sambutan malam tahun baru hijrah di masjid-masjid, di restoran, hotel, acara pentas kebudayaan Islam atau program-program di saluran televisyen. Apa yang dipastikan, jangan biarkan Islam itu kering kontang.
Biarpun begitu, apa yang lebih penting ialah sejauh mana generasi Islam kini benar-benar menghayati, mendalami dan merasakan hijrah ini sebahagian daripada hidup mereka. Malah hijrah juga sebenarnya adalah nilai universal yang boleh dikongsi bersama dengan masyarakat bukan Islam.
Ini kerana hijrah bukan membawa erti satu aksi melawan secara kekerasan. Ini berbeza dengan dunia yang berkecamuk sekarang timbul kerana adanya aksi-aksi kekerasan antara golongan Islam dan Barat yang merasakan tamadun mereka kian terancam.
Begitu juga kepada umat Islam, hijrah mengajar Islam berkembang bukan dengan kekerasan. Hijrah menyaksikan penyebaran Islam dan kedudukan umat Islam semakin kukuh dengan hasil dakwah yang penuh tersusun termasuk bertukarnya arah kiblat umat Islam dari Baitulmaqdis ke Kaabah di Mekah.
Sampainya seruan Islam ke bumi Rom dan Parsi sesudah hijrah adalah kerana dakwah dan bukannya kerana kekerasan malah siri-siri peperangan yang terjadi selepas hijrah adalah satu aksi mempertahankan diri.
Ini semua adalah bagi memastikan perkembangan Islam lebih meluncur dan berkembang dan bukan lagi berada di marhalah pembinaan spirituil dan akidah yang sudah diselesaikan ketika fasa Makkiah selama 13 tahun itu.
Hijrah menyaksikan satu tamadun dengan terbina masjid pertama di Madinah yang menjadi pusat segala urusan kenegaraan bermula dari soal keagamaan, pendidikan, pembangunan, politik dan keadilan dilaksanakan di situ.
Segala perkembangan yang berlaku selepas hijrah adalah mewakili Islam yang terpisah daripada pengaruh mana-mana sama ada Yahudi, Nasrani atau kepercayaan Arab musyrikin.
Islam berdiri dengan sendiri atas jati dirinya sebagai agama sebenar yang di dalamnya risalah Muhammad sebagai Nabi terakhir.


dipetik dari utusan malaysia

-Air Hunt- kui kui kui

pantun negeri kui kui kui



Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan ! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

UTK UUM



kui kui kui duit yang kitaorg tuntut bg duit praktikum .... thank pada syuk dan ucop. yang penting kpd NC kami Dato Nordin kui kui kui

Sunday, April 09, 2006

trip ke kuala perlis katanya

ACTUALLY bukannya trip tapi sekadar runion budak matrik aku iaitu matrik taj perak yang masih study kat uum....wpun gagal menyatukan semua bdak matrik aku...tp reunion yang kami buat kat restorant Lynda kat kuala perlis mmg best......kalu korang nak tau restorant lynda merupakan restorant fofular di area kuala perlis....fofular katanya.....so semua sekali kami terpaksa bayar 113 hinggit utk menu yang kami order....mahal tak hingat...tp kami rasa berbaloi ler....so aku siarlah pic yg cantik itwue




setelah selesai kami melantak......errrrrrrrrrrrr kenyang

ini dia pembersih makanan yang tak habis....zai(baju putih) n HAfids

sate yang best gila semua ayam kami order...peduli pada selsema hanjing itu....70%dr sate ni aku habiskan...kui kui kui


menu kami: ikan tiga rasa, daging masak merah dan telur dadar....nyum nyum


menu kami:tom yam campur, telur dada n makanan yg diberi percuma ulam ulaman kikikiki


air yang kami order ialah air kenduri kawin kui kui kui save barget


tiga gadis dikatakan CANTIK...aku sound la mereka: KO HINGAT KO CANTIK kui kui kui...jgn marah


restorant Lynda yang meriah katanya


nak pose masa isi minyak kikiki


pose dalam kereta yg handak jual aku ...tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


aku pantang ade kamera mesti nak snap snap snap


2 buah kereta yang kami guna utk ke kuala perlis kui kui kui

-Air Hunt- kui kui kui


Lawak ke?


kui kui kui tak tau nak kata lawak ke idak korang layan je...................

LAWAK 1
Sepasang kekasih baru yang bekerja sebagai pekerja sosial.. Hamid dan Rosni selalu bersama walau kemana jua.. Suatu malam ketika mereka berdua keluar berdating... Hamid : "Kita nak kemana nie?"
Rosni : "Tak kisah la.. mana-mana pun boleh"
Hamid : "Apa kata kalau kita ke pantai.."
Rosni : "Saya ok aje.."
Apabila sampai dipantai mereka berdua tidak keluar dari kereta.. mereka hanya berehat sambil berbual-bual didalam kereta.. Mulanya berbual biasa.. lama-kelamaan.. Hamid meletakkan tangannya dipaha Rosni.. nampaknya Rosni tidak membantah..Beberapa minit kemudian.. Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci ke atas..Rosni masih tidak membantah... hinggalah akhirnya ketika Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci lagi.. Rosni berkata dengan sopan.."Abang Hamid... ingatlah pada akta 15 dalam perlembagaan pekerja sosial"
Setelah mendengarkan teguran Rosni itu.. Hamid terus menarik tangannya menjauhi Rosni.. walaupun sebenarnya dia tidak berapa ingat isi kandungan akta15 itu..
Hamid : "Maafkan saya"
Rosni : "Tak apa"
Lalu mereka pulang... Di rumah.. Hamid terus masuk kebilik dan membuka buku perlembagaan pekerja sosial dan mencari akta 15.. lalu dia membaca kandungannya...
"Teruskan Usahamu.. Jangan lakukan Separuh JalanSahaja
"


LAWAK 2
Dua sahabat, Dol dan Man sedang pulang dari dari kerja(shift malam). Tayar motor pancit pulak tu. Jadikenalah sorong motor. Rumah jauh jugak lagi. Sampaikat satu simpang, Dol dan Man pun ambik le short-cut.Nak cepat sampai sebab dah ngantuk sangat.Tapi shortcut tu lalu kat kubur cina. Seram jugak duaorang tu tapi buat-buat berani sambil buat-buat lawak,kononnya tak nak tunjuk takut le tu.
Tiba-tiba dengar macam bunyi orang buat mengetuk batu.Bulu roma Dol dan Man dah tegak. Kemudian nampaklahbayang-bayang orang sedang mengetuk sesuatu kat satukubur. Rupa-rupanya sorang apek sedang memahat batukubur.
"Aiya apek, lu apa bikin kerja malam-malam? Bikinorang suspen saja. Besok siang buat laa..." kata siDol (marah-marah). Aiya, itu bodo punya olang aaa, guapunya nama pun talak tulis betul-betul" kata apek tu.

Apa nak jadi dengan MAWI dan AF4



MAWI dan AKADEMI FANTASIA adalah 2 benda yang tak boleh dipisahkan.... AF lah yang meledakkan nama mawi sehingga mecetuskan satu fenomena yang luar biasa....walaupun aku tak minat si mawi tapi aku terpaksa cerita pasal si mawi ni....
MAWI satu nama yang dapat melariskan mana2 majalah dan akhbar jika cerita dia terpampang..... minggu lepas kita di kezut kan(wpun aku tak terkezut) dengan berita mengenai MAWI dengan Diana RAfar bercinta.....bercinta katanya..... itulah lah trademark para wartawan bertaliah untuk melariskan cerita mereka....disebabkan cerita tersebut, mawi yang peminatnya fanantik mcm hanjing telah mekeji mawi dan Diana rafar......kita sedia maklum bahawa Peminat mawi yg terdiri drpada golongan wanita yang beremosional telah mgadakan serang saraf....serang saraf katanya.....keatas mawi n diana rafar........
so mawi pun memberi keterangan bahawa yg dia dengan diana takde apa2 demi menjaga peminat dia dan ina a.k.a tunangnya....dan perkataan yang mawi duk mengafal dari darjah satu sampai tingkatan 5 ialah No komen kui kui kui
tapi akhabar bintang popular edisi 9 april, diana rafar kecewa dengan sikap mawi yang tak ambil serius.....(mawi mana serius)...
ntah lah aku tak tau apa nak jd mawi...bg aku dia tak dapat nak jual package keluar negara kerana dia hanya raja SMS dalam negara sahaja......

AKADEmik fantasia pula lain pulak kesnya....rancangan belum mula, tenaga pengaja belum diketahui,... tapi dah dengar pasal benda tak elok pasal uji bakat af4 ni.... dikatakan ujibakat af4 tak sistematik n pengadilan dibuat secara tangkap muat....... kita bolh lihat ade peserta AF1,2,&3 yang sekadar bersandarkan rupa tapi suara takdo........so nak tau sapa? anda boleh meneka sendiri....

so kepada peminat mawi n af, aku nak minta maaf kalau blog aku ni menguris luka korang...ini just isi hati aku je ....

-Air Hunt- kui kui kui

Saturday, April 08, 2006

Sejenak bersama lawak jenaka


Mat, lelaki gila berumur 35 tahun baru saja terlepas dari wadnya.Beliau lari sekuat hati kerana dikepung oleh sepasukan petugas hospital.Tiba di tepi pagar Mat lantas memanjang satu tiang lampu yang tinggi. Ketua unit jaga yang mengawal hospital datang dan engarahkan Mat turun, Mat tidak mahu turun. Datang pula pengarah hospital, "Mat!!Turun Mat nanti jatuh", katanya. Mat tidak mahu turun juga.Dipanggilnya pihak bomba, "Mat! Turun Mat, kalu tidak kami potong tiang lampu ini" kata seorang pegawai bomba sambil mengacu-acukan gergaji elektrik di pangkal tiang lampu itu. Namun Mat tidak bergerak pun untuk turun.Dipanggilnya pihak polis, "Mat turun Mat!"teriak seorang sarjan polis, kalau engkau tak turun nanti kami bom tiang ini dan engkau akan mati!!Turun Mat!.Mat tidak turun-turun juga.Lama-lama pengarah hospital pergi berjumpa dengan Man, seorang teman Mat dalam wad gila itu kalau-kalau dia boleh membantu."Man!Harap-harap Man boleh tolong turunkan Mat dari atas tianglampu"Tolonglah Man ya! Jawab Man"Ohhh!!!Itu senang saja" Lalu Man dibawa kepada tiang lampu itu.Setibanya di situ, pengarah hospital pun berkata, "Man! Man nak pilih alatyang mana? Sama ada gergaji atau pun bom itu. "Ahh! Man nak gergaji!"Baiklah! Ambillah gergaji itu.Lalu Man mengangkat gergaji dan mengacu-acukan pada pangkal tiang lampu itu.Man pun berteriak, Hoi Mat!!! Hang turun, kalau hang tak turun aku tebang tiang lampu ni!! Hang turun lekas!! Mendengarkan amaran itu Mat yang berada hampir 3 jam di atas tiang itu pun turun dengan pantas lalu ditangkap oleh para petugas hospital. Pemberita pun datang menemubual Mat. "Kenapa Mat turun bila Man datang sedangkan bomba dan polis datang Mat tak turun?Jawab Mat; "Polis ker bomba ka, depa tak akan buat!Tapi Man ni apabila dia kata lagu tue dia akan buat sungguh sebab Man tue GILA!

betul ke?


tgh serve intenet hari ni aku adalah baca satu artikel pasal ketiak lelaki...
aku tak tau la ia betul ke tak....
kalau korg tak percaya pun aku tak kisah....
aiman tak kisah

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?

Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukandi sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaumwanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction AmericaSebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja "diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.

Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.... dipetik dari majalah PA&MA...Feb 2004

So kengkawan kalau tengah stress tu .....bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend. Bagi kaum adam pulak,simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

email dari kwn


akum,
aku nak share email yang aku dapat dari kwn aku:

cuba buat n tgk...
1. Bukak Microsoft Word korang.
2. Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY .. Q33 NY ni adalah number pesawat yang melanggar WtC tu..
3. tukar saiz font tu kepada saiz 48.
4. Korang highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font WINGDINGS. Apa yang korang nampak? Allahuakbar .. sesungguhnye benda ni dah lama wujud tanpa sesiapa yang menjangkakannye ... Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang melanggar WTC (menara berkembar tu) .. kemudian ade lambang tengkorak dan lambang yahudi ...

jam menunjuk kul 2am
ni lah penangan final exam aku utk final year
aku taksabar nak blah dari uum ni
aku nak keje..ye nak keje...tak mau blaja dah

aku skrg tengah usaha duk cari keje kat star, jobstreet n bmcm2 agensi pekerjaan
orang kata alam blaja mmg best...best ke? memang best...tapi kita kekadang terpaksa berhadapan dengan kawan2 yang beraneka ragam....
ada yg hipokrit
ada yg baik
ada yg mmilih
ada yg konon2 tunjuk alim...
ntah la aku kekadang alas nak layan.....

kat sini aku nak beri wish kat kawan2 aku semoga berjaya dalam final exam....
aku dah nak ucap terima kasih kat roomate aku shidi kerna sudi layan karenah aku yang gila2 kui kui kui....gila ka aku?kui kui kui

kat junior aku yang memahami diri aku ni si pen, raja, khadip, jahar, kamil.....mereka betul2 memahami diri aku ni huhuhuhu

Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!
Lembu : Kenapa kau kata macam tu?
Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!
Lembu : Hah! Buat apa pulak?
Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku, macamana aku nak dapat anak!
Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?
Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)


-Air Hunt- kui kui kui
Ada sedikit ilmu yg ingin saya kongsi bersamadengan kawan2 semua?

Rupa2nya tanpa kita sedo, dalam makanan yg kitamakan sehari2, kita tak boleh main balun aje?sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis,lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan danlain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabilakawan2 telah mengetahui ilmu ini, tolonglahajarkan kepada yg lain2nya.

Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga.Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah takpernah sakit perut sepanjang hayatnya keranapandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kitaikut diet ini kawan2. tak payahlah susah2 makanpil untuk kurus? Insyaallah kalau kawan2 ikut dietRasullullah ini?. Garenti? kawan2 takkan sakitperut ataupun keracunan makanan

  1. Jangan makan SUSU + DAGING
  2. Jangan makan DAGING + IKAN
  3. Jangan makan IKAN + SUSU
  4. Jangan makan AYAM + SUSU
  5. Jangan makan IKAN + TELUR
  6. Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
  7. Jangan makan SUSU + CUKA
  8. Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL

# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKANNASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIHDAHULU, BARU MAKAN NASI.

# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.

# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKANMALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKANMALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DANKOLESTEROL DALAM BADAN AKANBERGANDA.

-Air Hunt- kui kui kui

Aku Tetap Libra!


Message: TAURUS Aggressive. freak inbed. rare to find.loves being in long relationships. Likes to give agood fight for what they want. Extremly outgoing.Outstanding kisser.
CANCER Very sexy. Talkative. Energetic.Sarcastic.BEST kissers.
PISCES Caring. Smart. Center of attention. TooSexy, DAMN IT. Very high sex appeal. Has thelast word.
LIBRA Very gentle. Nice. Love is one of a kind.Have own unique sexiness. GREAT in Bed.
CAPRICORN Sassy. Intelligent. Sexy. Predictfuture. Irrestible, awesome kisser. Great talker.Always gets what he or she wants.Great sexuallife.And falls for people Fast.
AQUARIUS Trustworthy. Sexy. Rare to find. Lovesbeing in long relationships. Extremly energetic.Amazing in bed, the BEST lovers.
ARIES Outgoing. Spontanious. No one to f** with.Have own unique sexiness. Unpredictable. Erotic.Funny. Addictive. Take you on trips to the moon inbed.
GEMINI Nice. Love is one of a kind. Great listenersVery Good in bed. Lover not a Fighter But StillPunch Your Lights Out .Trustworthy
LEO Dominant in relationships. Horny. Freak inbed. Always want the last word. Quiet. Caring.Smart.
VIRGO Great talker. Sexy. Always Horny. Laidback. Knows how to have fun. Is really good atf**ing. Great kisser.
SCORPIO Predict future. Most erotic. Very highsex appeal. Great in bed.
SAGITARIUS Spontanious. Horny. Sexy. High sexappeal. good in bed. Rare to find. Good whenfound. Outstanding kisser.Loves being in longrelationships.Repost with funny tag and tell what's your

TO ALL GRADUATE


Graduation is a timeWhen our thoughts turn naturallyTo vandalism, sex, and crime,Now that we at last are free.Our teachers think we're well preparedTo make decisions on our own;But now, perhaps, they're running scaredAs they listen to this poem.Don't worry, folks, we aren't crazy,Though sometimes we look that way;Just annoyed, bored, and lazyAs we make it through the day.So just like birds out of a cageOr slaves set free from toil and pain,We aim to try to act our ageAnd be for now a bit insane.For life too soon will close its doors,And then as we grow old in yearsWe'll teach our own kids to be bores,But hopefully they'll stuff their earsAnd do as we dream, not as we do,Facing life a tad askew.



-Air Hunt- kui kui kui

sekolah terbaik...SPM


  1. 1- KISAS
  2. 2- SMS Seremban(SASER)
  3. 3.SBPI Gombak
  4. 4.Sek. Seri Puteri, Cyberjaya
  5. 5.SM SAINS ALAM SHAH (ASIS)
  6. 6. SM Sains Selangor
  7. 7. SM Sains Kuala Terengganu
  8. 8. SM Sains Machang
  9. 9. SBPI Mersing1
  10. 0. SBPI Jempol
  11. 11. SM Sains Labuan
tu la top 11 sbp for SPM 2005..asis dapat no 5,yeargh! proud of klrhyno 0405 batch!! even bkan no1 macam kite nak, tp stil bagus ar result tuh..bkansenang nk dapat tuh..satu malaya beb!yg penting skolah lain dah kcundang di tgnKLRhyno 0405 such as SAS! hahaha...seseri jgnlupe yek...wakakaka

permulaaan

assalamualaikumkui kui kui lama aku tak merapu kat blog aku ni.... aku bukan apa saja malas....lepas je praktikum aku rasa malas nak taip2 blog ni....tak tau nak cite apa...lagipun aku ni bukan nya suka bergosip kui kui kui kalau ade cite hangat2 tu aku tumpang sekaki dgr gak heheheheh....pejam celik pejam celik aku dah final year.....tak sabar aku nak blah dari sini dari jumpa org yang buat aku sakit hati n hipokrit.....sepanjang aku blaja kat sini....banyak benda aku blaja dari kwn2...tak kira la kawan tu mcm mana...ade yg baik...ade yg jahat.......aku nak ucap kan thank kat kwn2 aku yg bg saport kat aku huhuhu rasa tak terhingga rasanya.....ok lah nanti aku mgomel lagi daaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-Air Hunt-
kui kui